top of page

Bitkileriniz Hep Canlı Kalsın

Güncelleme tarihi: 16 Şub 2023


Bitki sahibi olduğunuzda onların türlerine göre doğalarını, hangi coğrafyaya ait olduklarını, nasıl topraklarda yetiştiklerini ısı ve sıcaklık isteklerini, nem ile ilgili ihtiyaçlarını bilmeniz çok önemlidir. Bunlar ilk adım bilmeniz gerekenlerdir.


İlk adım onlar için uygun toprak karışımını seçip sevdiğiniz ancak bitkinin doğasına uygun altı delikli bir saksıya almakla işe başlayabilirsiniz. Toprak saksılar suyu emdikleri için bitki ile ilişkisi en iyi olan saksılardır. Metal cam, sırlı seramik veya plastik saksıları da kullanabilirsiniz. Bitki ile ilişkilerinde size bakım detayları çıkarabilirler. Sulamayı gözlemleyerek yapmak bitkinin sağlığı için önemlidir.


Bitki sevdiğiniz uygun saksıya alındıktan sonra evin neresinde konumlanacak bunu belirlemeye geldi sıra, burada bitkinin ısı ve ışık isteklerini göz önünde bulundurmalısınız.

Dekorasyon ile ilgili bitki koyacağınız yerin ışık durumuna uygun bitki seçmeniz doğru olur.


Sulama ihtiyaçları türlere ve iklime göre farklılık göstermektedir. Örneğin sukulentler su istekleri az bitkilerdir. Köklerinin uzun süre su ile teması kök çürümelerime neden olabilir.

Sukulentler su tutmayan topraklarda toprak tamamen kuruduktan sonra sulanmalıdırlar.

Yeşil yapraklı bitkiler ile su tutma kapasitesi fazla topraklarda, sukulentler gibi toprak kuruduktan sonra sulanmalıdırlar. Eğreltiler de ise toprak sürekli hafif nemli olmalıdır.


Tüm bitkiler evlerimiz kuru ortamında sprey sulama ile yapraklarının ıslatılmasından ç

hoşlanırlar. Bu bilgiler ışığında bitkiniz ile birlikte bir serüvene adım atmış olacaksınız.


Yıllık bakım içerisinde bahar ve yaz ayların en uygun olduğu besin takviyesi yani gübreleme yapmak bitkilerinizin uzun yıllar sizinle olmasını sağlayacaktır. Zamanı geldiğinde budama ve saksı değiştirmek bitki sağlığı ve sizin için ikinci adım olacaktır.


Bitkinin yaprak çıkarması çiçek açması ve büyüdüğünü gözlemlemek hayret verici bir serüvendir. Sevgiyle.




9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page